Konta bankowe · Kredyty na Start - Kredyt dla nowej firmy - Opinie

Kredyty na Start - Kredyt dla nowej firmy - Opinie

Opinie (36)

Poniżej prezentujemy banki w których najłatwiej otrzymać kredyt na start dla nowych firm. Są to zarówno atrakcyjne linia kredytowe w koncie firmowym jak i szybkie kredyty na rozpoczęcie działalności.

Przy rozpoczynaniu działalności gospodarczej niejednokrotnie potrzeba sporo środków finansowych, aby móc założyć firmę, stworzyć dla niej zapasy i uruchomić działalność. Jeśli przedsiębiorca nie posiada środków własnych na rozpoczęcie wykonywania działalności gospodarczej, musi korzystać z dostępnych dla niego środków obcych. Zewnętrzne finansowanie nowych firm czy osób fizycznych, które dopiero zamierzają otworzyć własną firmę, jest kłopotliwe. Banki w większości przypadków nie chcą ryzykować udzielając kredytu dla firm dla młodego przedsiębiorcy. Wymagany jest minimalny czas prowadzenia działalności, np. pół roku czy rok. Wówczas bank może z dużym prawdopodobieństwem stwierdzić, że przedsiębiorca będzie mógł kontynuować działalność i z jej dochodów spłacać kolejne raty kredytowe. Zobaczmy w zestawieniu poniżej do jakiego banku początkujący przedsiębiorca powinien skierować swoje kroki, aby uzyskać finansowanie działalności na jej starcie?

Szczególnie polecamy kredyty dla firm w Idea Banku . Bank ten specjalizuje się w udzielaniu kredytów firmowych. Można uzyskać tam kredyt zarówno na start dla nowej firmy jak i na rozwój firmy istniejącej. Bank wymaga bardzo małej liczby dokumentów. Zdolność kredytowa bank ocenia na podstawie oświadczenia o przychodach

Finansowanie nowych firm kredyty dla młodych przedsiębiorców

Przy rozpoczynaniu działalności gospodarczej nawet sam przedsiębiorca nie potrafi dokładnie ocenić, czy jego biznes będzie funkcjonował tak, jak zaplanował to w biznesplanie . Banki wskazują, że nowe przedsiębiorstwa obarczone są bardzo dużym ryzykiem bankructwa. Trudno też rzetelnie dokonać w ich przypadku oceny zdolności kredytowej. Nie ma oparcia w historii rachunku firmowego, ani w deklaracjach podatkowych za poprzednie lata. Można tylko bazować na prognozowanych dochodach, co jest bazą wielce niepewną. Stąd też banki z reguły, aby chronić własne interesy, wymagają prowadzenia działalności co najmniej od pół roku, a niekiedy nawet przez dwa lata, aby zaoferowały kredyt na firmę.

Kredyt na start dla nowej firmy od zaraz

Oferta kredytów dla nowych firm , nie jest zbyt szeroka, choć z roku na rok pojawiają się na rynku coraz to nowe banki, które przedstawiają właśnie taką ofertę kredytów na start dla przedsiębiorców. Powodem, dla którego ryzykują udzielając kredytów dla nowych firm jest to, że przedsiębiorca, pomimo że jest ryzykownym klientem, jest jednocześnie klientem rentownym. Pozytywna historia kredytowa przedsiębiorcy, jako osoby fizycznej, a nie podmiotu rynkowego, może zaważyć nad wydaniem pozytywnej decyzji kredytowej. Banki przy udzielaniu kredytów na start dla przedsiębiorców biorą pod uwagę dotychczasowe pożyczki i kredyty klienta, zaciągnięte prywatnie. Jeśli były one spłacane w całości, terminowo, klient ma sporą szansę na otrzymanie kredytu na start dla nowopowstającej firmy.

Jak ubiegać się o kredyt na start?

Podobnie jak w przypadku innych kredytów, również i przy kredytach firmowych, warunkiem otrzymania jest oczywiście złożenie wniosku kredytowego wraz z wymaganymi przez bank załącznikami. Wśród załączników tych wymienia się:

  • Zaświadczenie o niezaleganiu z płatnościami na ZUS i US,
  • Biznesplan przedsięwzięcia,
  • Ewentualnie wpis do rejestru działalności gospodarczej,
  • Zaświadczenia dotyczące zabezpieczenia kredytu, np. weksel in blanco, czy hipoteka na nieruchomości.

Rodzaje kredytów firmowych

Dla firm banki oferują trzy rodzaje kredytów: Inwestycyjny, Hipoteczny, Obrotowy.

W przypadku kredytu inwestycyjnego procedura kredytowa będzie o wiele bardziej skomplikowana niż w odniesieniu do kredytu obrotowego. Kredyt hipoteczny dla firm wymaga zabezpieczenia w postaci ustanowienia hipoteki na nieruchomości na rzecz banku. Bank ma wówczas solidne zabezpieczenie spłaty zobowiązania kredytowego. W odniesieniu do kredytu inwestycyjnego, przedsiębiorca musi wydatkować pieniądze uzyskane z kredytu na zmodernizowanie lub rozbudowanie swojej firmy, zakup niezbędnego, nowego sprzętu czy też na wybudowanie nowych obiektów. Kredyt inwestycyjny dla firm jest zaliczany do kredytów długoterminowych i na ogół przyznawany jest dla firm już działających, które mają odpowiednio wysoką zdolność kredytową. Zabezpieczeniem kredytu inwestycyjnego może być wpis hipoteki do księgi wieczystej, przeniesienie własności czy weksel.

Znacznie łatwiej kredytobiorcy rozpoczynającemu prowadzenie działalności gospodarczej będzie zaciągnąć w banku kredyt obrotowy dla nowej firmy czy hipoteczny, zakładając, że dysponuje on nieruchomością, na której będzie mógł ustanowić hipotekę. Kredyt obrotowy udzielany jest na sfinansowanie bieżących potrzeb przedsiębiorcy. Jest to kredyt udzielany zwykle na kilka lub kilkanaście miesięcy, dla nowych firm, które na przykład z uzyskanych środków finansowych zamierzają zakupić towar czy uregulować zobowiązania wobec pracowników i dostawców.

Jeśli nie wiesz jaki kredyt będzie najlepszy dla Twojej firmy możesz skontaktuj się z niezależnym doradcą kredytowym:

doradca kredyty firmowe

Kredyty na Start - Kredyt dla nowej firmy - Opinie - Koniecznie oceń bank.

Ocena:
3.15 na 5
8 głosów
1 2 3 4 5

Opinie, oceny, komentarze (36 odpowiedzi) :

Dodaj swój komentarz »
Agnieszka Agnieszka
18.05.2016. 22:22

Całkiem niezły start

Jak dla mnie Idea Bank zorganizował mi całkiem niezły start. Dostałam kredyt, który sfinansował mi zakup maszyn, których potrzebowałam i jescze zostało mi trochę na wyposażenie biura.Kredyt spłacam, a firma się rozwija. Jestem młodym przedsiębiorcom i gdyby nie to nie miałabym szans zorganizować sobie życia zawodowego tak jak sobie wymarzyłam.


Zaskoczona Irina Zaskoczona Irina
16.05.2016. 18:55

do Cezarego

@Cezary, gdyby było aż tak źle w tym Tax Care to byś tam nie siedział 2 lata z nimi, tylko zmienił księgowego. Na moje oko, coś nie tak Ci poszło ze spłatą, pojawiły się opłaty z umowy i teraz masz pretensje do banku, księgowego i całego świata o to, że spieszyło Ci się po kasę i nie zdążyłeś tej umowy przeczytać. ;) Korzystam z tej firmy trzeci rok i nigdy nie miałam do czynienia z sytuacjami, jakie opisujesz. Zwykle nie zabieram głosu w takich dyskusjach, no ale nie mogłam się tym razem powstrzymać, bo trochę ta opowieść niespójna i niesprawiedliwa.


Mateusz Mateusz
04.05.2016. 13:55

Bank też musi mieć zasady

Tina biorąc pod uwage, że Idea Bank udziela kredytu wielu firmach na bardzo korzystnych zasadach to nic dziwnego, że jakieś kryteria kredytowania musi mieć. Ja dostałem kredyt na start firmy w kwocie prawie takiej o jaką wnioskowałem i dzieki temu mogę się rozwijać.


cezary0088 cezary0088
25.04.2016. 21:28

Kredyt na start

Przestrzegam wszystkich przed kredytem w Idea Banku i firmą Tax Car są to najwięksi naciągacze jakich widziałem , kredyt to porażka oprocentowanie przeszło 20% , prowizja przeszło 10% i te ubezpieczenie kredytu prawie 70% raty miesięcznej , po podliczeniu wszystkiego parabanki mają podobnie jak provident , więc gdzie tu zysk . Ponadto trzeba podpisać umowę z Tax Car na usługi księgowe , miałem u nich 2 lata księgowość to był po prostu koszmar , co 6 miesięcy miałem przydzielona nową księgową za każdym razem coraz mniej doświadczoną . Rotacja u nich była taka że szok sami nowicjusze żadnych fachowych porad po prostu skandal , teraz mam księgową w swoim mieście i mam spokój co chce to mam , jak się przepisy zmieniają to księgowa o wszystkim powiadamia w Tax Car tego nie było byłem zostawiony sam sobie . Nie polecam tego banku i Tax Car . PS jedyne co mają dobre w Idea banku to konto bez żadnych opłat i nic więcej


Tina Tina
05.04.2016. 13:54

Porażka

Idea Bank to jakaś porażka, ubiegałam sie u nich o kredyt na start, później gotówkowy i co okazuje się,że niby wszystko jest ok firma ma już 5miesięcy stałe wpływy na rachunek,żadnych wpisów ani zaległości ale za to Co? nie mam25lat więc mi nie Pożyczą!? Szok jedna wielka ściema i tyle na temt banku!


ela ela
29.01.2016. 23:42

karta kredytowa

Ja miałam kredyt na start w Idea Banku, ale już spłaciłam. Teraz korzystam z ich karty kredytowej z limitem 50 tys. Wszystko załatwiłam przez internet, bez problemu, a w razie potrzeby wiem, że mogę z niej skorzystać, więc jestem spokojna o płynność finansową firmy.


Aleksa Aleksa
06.01.2016. 23:57

przemyślana opcja

Moja siostra mówiła mi o TaxCare, ale dopiero jestem umowiony na spotkanie. Mam akurat niedaleko placówke to zamiast dzwonic wolałem sie umówić. Podobno bardzo wspierają nowych przedsiębiorców, więc mam nadzieję, że uda mi się.


maleficent maleficent
21.12.2015. 13:20

kredyt dla firmy

Jako, że chciałam mieć pewność bezpiecznej pożyczki, zwróciłam się do Ivoca, a oni znaleźli dla mnie ofertę w banku. Na stronach internetowych wszystko wygląda u nich tak samo, ale dużo można zyskać negocjując. Wiadomo, że do tego trzeba mieć wiedzę z zakresu kredytów, żeby bank nas nie spławił, dlatego polecam pośredników.


Majek Majek
09.12.2015. 18:09

Opinia

Dzień dobry, poszukuje kredytu na spłatę zobowiązań w US i małego kredytu gotówkowego na którym mam opóźnienia. Prowadzę działalność gospodarczą i trochę popsuła mi się sytuacja ale mam szansę na wyjście o ile się oddłużę, proszę o kontakt


Monika Monika
28.11.2015. 18:42

Sprawdzona firma

Mnie sprawdziło się Tax Care . Pomogli mi załatwić wszelkie formalności związane z założeniem formy, dali kredyt na start i zajeli się księgowością. Kredyt pomógl mi się rozwinąć, więc firma teraz prosperuje, a ja moge być spokojna.


waldek waldek
20.11.2015. 06:27

niestety

Co do otwarcia i utrzymania konta firmowego to kazdy bank po rekach pocaluje.
Zeby dac pozyczke/kredyt dla poczatkujacych,nie ma takiego.
Ja pozostaje przy koncie prywatnym.
Czas pokaze co dalej.


dyziu dyziu
10.11.2015. 13:31

wszystko lipa

wszystko to jest jedna wielka lipa, niekompetentni pracownicy w każdym banku, nie potrafią spisać porządnego wniosku a od tego zależy wszystko. Nie potrafią kombinować i uwalają wszystko na prostych sprawach. Zajmuję się pośrednictwem, między innymi w kredytach dla firm i znam tylko kilka osób w Warszawie którym można zaufać i ich się trzymamy, reszta to laicy. Klienci też naoglądają się reklam, nasłuchają obietnic i idą jak owieczki w ciemną dziurę...

Znajdźcie porządnego pośrednika to może wam pomoże...


Arleta Arleta
30.10.2015. 18:32

Opinia

Ja na firmę dostałam kredyt w Tax Care bez problemu. Moja działalność miała raptem kilka dni i dzięki nim mogłam sobie pozwolić na rozbudowanie firmy tak jak sobie to zaplanowałam. Niedługo skończę spłacać i znów zastanawiam się nad kredytem na modernizację. Firma nie powinna nigdy stać w miejscu, trzeba się rozwijać, a oni to umożliwiają.


lukasz lukasz
23.09.2015. 14:51

idea bank tax ter

mam dzalalnosc zarejestrowanom ani idea bank ani tax ter kasy niechcom dac krecom nosami wcineli mi ksiegowom faktur zadają jak nie wiem za co jak budynku niemam a ni sprzętu a placic niemam zamiaru za co siedza


lukasz lukasz
23.09.2015. 14:45

kredyt firmowy

witam mam dzialalnosc mieciac czasu żaden bank niechce dac kredytu tax ter tak samo


kornel44 kornel44
30.04.2015. 16:27

POLECAM

dobre biuro rachunkowe, nie robią błędów i nie zawalają terminów, do tego przyjazna użytkowniowi e-platforma


marcin888 marcin888
28.04.2015. 22:28

polecam

brałem tam kredyt, i polecam, na super doradcę trafiłem, załatwił wszystko jak trzeba na korzystnych warunkach.


figlik figlik
27.04.2015. 13:50

kredyt dla firmy

ja dostałam kredyt na rozruch własnej firmy w idea banku z zusem jest spora ulga a najlepsze jest to, że nie musze mieć stażu działalności, tzn firma może istanieć jeden dzień a kredyt i tak można dostać. raty nie są jakieś zabójcze a spłącam przez najdłuższy możliwy okres więc licze że ten kredyt na prawdę pomoże mi osiągnąć sukces i rozkręcic ten biznes. bez wygranej w totka to trudno cokolwiek zrobić....


tomek044 tomek044
27.04.2015. 05:27

Tax Care

mam księgowość w Tax Care i polecam, współpraca jak najbardziej udana. solidni są i ceny też mają ok.


just12345 just12345
09.03.2015. 13:02

Najlepszy kredyt

Jeśli zależy Ci na szybkiej pożyczce, polecam taxcare. Każdy wniosek rozpatrują indywidualnie zarówno dla firm jak i indywidualnie. Warto skorzystać, bo w razie godziny W przy minimum formalności mamy pieniądze na koncie.


Marcin93 Marcin93
23.01.2015. 11:10

jak zlozyc wniosek?

chcialbym sie dowiedziec jak zlozyc wniosek w urzedzie pracy o dofinansowanie dla dzialalnosci ,i jakie dokumety beda mi potrzebne.jezeli ktos zechce sie podzielic ta wiedza to prosze o kontakt na maila www.marcin050293@wp.pl.


Tomasz Tomasz
09.01.2015. 15:26

Opinia

Polecam udać się po pożyczke do biz banku.


kredytexpert kredytexpert
11.12.2014. 15:41

kredyt

Skorzystaj z naszych usług Tax care!
Świadczymy je w zakresie:
- Kredytów i pożyczek hipotecznych
- Kredytów dla firm
- Leasingu
- Factoringu
- Gwarancji bankowych i ubezpieczeniowych
- Ubezpieczeń majątkowych, ochrony prawnej i na życie dla firm i osób fizycznych
- Księgowości dla firm
- Biur wirtualnych


premium premium
11.12.2014. 15:40

weż kredyt u nas

Witam serdecznie,
chciałabym zaproponować Państwu ofertę naszej firmy, w której chciałabym zabezpieczać Państwu własną przyszłość. Nasz zespół pracuje dla Państwa od 2010 roku. Od samego początku każdego klienta traktujemy indywidualnie dzieląc się naszą wiedzą i doświadczeniem. Profesjonalizm naszego zespołu pozwala nam w pełni przedstawić zakres świadczonej ochrony, jak również obsługiwać Państwa przez cały okres trwania polisy. Współpraca z wieloma towarzystwami, oraz różnorodność naszej oferty pozwala nam sprostać wymaganiom nawet najbardziej wymagających klientów. Nasze doświadczenie doskonale sprawdza się we współpracy z firmami, korporacjami oraz klientami indywidualnymi.


Piotr Piotr
28.11.2014. 14:18

idea bank

idea bank wraz zidea leasing to lipa a pracownicy nie kompetentni.po raz trzeci złozyłem wniosek
o karta do konta firmowego i echo karty.szczują kredytami dla firm a tak naprawde nikt kto zaczyna działalność nic nie dostanie.tak samo jest z idea leasing,mam tam leasing na nowe auto dostawcze.umowe leasingową pospieszali do podpisania a auto odebrałem od dealera dopiero po dwóch tygodniach.rata sie juz na liczała a ja smochodu na oczy nie widziałem,samochód nie zarabiał.mało tego:pakiet ubezpieczeń miał być wliczony w czynsze leasingu ale jakaś pani coś zle wipisała i mi przyszła faktura na ponad 5000dozapłacenia.zaczełem odkręcać temat....udało się ale oczywiscie dojdą koszty aneksu do umowy(które wiadomo musze ja pokryć)no i polise mogą rozłożyć na max12msc,czynsz wzrośnie mi bardzo dużo.
Zakończe współprace z Idea Bankiem a leasingiem nie moge.
Na Getin Bank też bieżcie namiar taka sama lipa,a tak wogule to te banki to jeden własciciel.


zawiedziona zawiedziona
15.10.2014. 12:04

LIPA

Ani IDEA ani żaden bank nie da na rozkręcenie biznesu. Mąż chciał na rozwój firmy z własnym lokalem i sprzętem to wcisnęli mu konto w IDEA i chcieli dać lising lub kredyt pod hipotekę albo trzeba mieć spore dochody a tak to figa!!! Wszystko wielka lipa i naciągactwo a kasę dają tym co wcale by jej nie potrzebowali.


Jerzy Jerzy
18.12.2013. 18:50

Kredyt

Kredyt na start ze wsparciem unijnym - Najlepszy
kredyt dostępny już od pierwszego dnia prowadzenia działalności
okres kredytowania do 60 miesięcy
niskie oprocentowanie kredytu


pppiiiiooootttrrrr pppiiiiooootttrrrr
15.06.2013. 07:44

idea bank to jedna wielka lipa nie polecam lecz ostrzegam ten bank to jedna wielka LIPA

idea bank to jedna wielka lipa nie polecam lecz ostrzegam ten bank to jedna wielka LIPA


Alex Grey Alex Grey
02.09.2011. 17:38

bez szans...niestety

niestety....nigdzie niky kto załozył firme nie dostanie zadnego kredytu!!! ....musisz miec albo jakas historie kredytową lub zyrantów(min.1 zyrant w getin banku - do 5 tys.)!!!!
......LIPA.......dopiero po 3 miesiącach prowadzenia działalnosći i wpływach na konto firmowe-i to tylko wniektórych bankach.
Czyli równie dobrze mozesz pracowac gdziekolwiek 3 miesiace i starac sie o kredyt........to jest pozbawione sensu. Są ludzie swiadczacuy usługi , czy drobny handel....ktorzy mogliby spokojnie wziaśc drobny kredyt(np do 10-15 tys)i go spłacac w ciagu 5 lat. Jest duzo takich firm-tj było i bedzie-ale banki maja to d..pie. Nierozumiem......bo są narzedzia w przypadku gdyby ktos był niewypłacalny(zreszta mozna zawsze przesunac termin spałty np o miesiac aby dac komus czas na zarobienie na rate...300-300pln). Takie świeze firmy mogłyby np dostac taki kredyt po miesiacu działalnosci i wplywie min.1go zlecenia i na oswiadczenie. Dla banków to byłby z czasem spory zysk w tym sektorze--nie wspominajac o tym ze dla państwa tez , a do tego tkz.gospodarka mogłaby by nieco ruszyc bardziej. Ale nie.......kogo to obchodzi......minimum to 3 miesiace....ale wtedy dostaniesz i tak nie wiecej niz te 20 tys. .....................LIPA....................chyba ze pod zastaw domu......ale wtedy to juz nie ma znaczenia czy prowadzisz firme czy cokolwiek......ech.....wielki szajs.............Nie chce pieniedzy kiedy je zarabiam.......potzrebuje wsparcia gdy ich nie mam..........hurfa jego mac!!!!!


ona ona
01.09.2011. 10:03

kredyt na start nigdzie

witam nigdzie nie dadzą kredytu firmie jest to tylko chwyt reklamowy aby otwierać u nich konta ja przerobilam wszystkie tego typu banki otworzono mi tysiace kont a żaden bank nie dal owszem po trzech miesiącach działalności tak ale nie na start strata czasu nerwów i latania aby pozamykac te konta


Pielucha Pielucha
24.08.2011. 21:06

kredyt

Nie liczcie na kredyt w Idea bank. obiecywali przez 6miesięcy bo chcieli żebym nie rezygnowała z konta firmowego


Remik Remik
23.08.2011. 03:20

Gdzie kredyt na start - Wasze Opinie

Nigdzie - licz na siebie chyba że dasz w zastaw dom lub przyprowadzisz żyrantów


fifia fifia
18.08.2011. 16:27

pomysł na opłacalny interes

Zamierzam otworzyć dom weselny wg projektu kbprojekt . Na jak wysoki kredyt mogę liczyć? Jakie dokumenty muszę przygotować i przez jakie przejść procedury?


Kasia Kasia
10.08.2011. 20:28

idea bank

W pełni popieram wypowiedź mariusza idea bank to jednak wielka pomyłka, a pracownicy są niekompetentni, aroganccy oraz cyniczni. Informacje udzielane na infolinii są sprzeczne z dalszymi informacjami u pseudo przedstawicieli.
Może warto, żeby najnowszą reklamą tego banku zajął się UOKIK


mariusz mariusz
28.07.2011. 18:18

Ideabank kredyt 24.000 zl na start-propaganda

Witam
zainteresowany oferta Ideabanku 24.000 zl na start dla firm -skontaktowalem sie z tymze bankiem, podalem wszelkie dane, takze dane do wniosku o zwiekszenie limitu debetowego dla nowych firm o oferowana przez ideabank kwote...
Najpierw okazalo sie, ze nie traktuja czloweka powaznie (handlowiec z banku sam powiedzial, ze skontaktuje sie tel. ze mna nt wynikow wniosku-na nastepny dzien...nie zadzwonil...

Pare dni pozniej sam dzwonilem do banku pytajac, jak sprawy stoja-tel odebral ktos inny, widac kolega -powiedzal, ze czlowiek, ktory mi odpowie (zgaduje ze ten sam ktory przyjmowal wniosek) jest w tej chwili zajety,ale zadzwoni za 10 minut..nie zadzwonil...
Przez dalsze 3 nastepne dni tez nikt zadzwonil...

Dopiero jak zaczalem posac monity-ktos raczyl sie odezwac...
i uslyszalem taka propozycje: bank wyrazil zgode, ale na...1000 zl (jeden tysiac zlotych)! sic!...
a mialo byc 24,000, ew. moze nie max tej sumy, ale nieco mniej -ale 1000 zl?!
Kpina w buialy dzien... to teraz w obrocie mam wiele wiecej...

Dodam, ze nie jestem na czarnej liscie, mam czysta karte....inaczej w ogole decyzja bylaby z automatu negatywna...

Tak oto ktos o czystej historii, nie widniejacy na czarnej liscie kredytowej w BIK skuszony oferta 24,000 dla nowych firm -faktycznie dostaje oferte na ..1000 zl...

zarty i porpaganda...

a pytanie, dlaczego, otrzymalem info, ze poniewaz nie bralem zadnych kredytow wczesniej, to bank nie moze ustalic, jak przebiegala splata...

Zatem wychodzi na to, ze ten kredyt jest dla firm -ale tylko takich ktore juz maja historia kredytowa-o czym w reklamie nie wspominaja, a powinni.
Jak pisalem-czysta propaganda.
To juz inne banki oferuja na start 10.000 zl, i nie trzeba miec zadnej historii, zyrantow itp.

Zatem Ideabank nie oferuje wcale atrakcyjnej oferty, przynajmmiej nie dla kazdej firmy.


Marek 34 Marek 34
15.04.2011. 13:38

Gdzie kredyt na start - Wasze Opinie

Witam

Planuje otworzyć małą firmę.
Myślę, że mam dobry pomysł na biznes, mam takze biznesplan, w urzędzie pracy złożyłem wniosek o dofinansowanie do działalności, ale chciałbym mieć jakieś wyjście awaryjne gdybym go nie otrzymał, więc dlatego szukam jakiegoś banku na kredyt.

Moje pytania

Gdzie dostane kredyt dla firmy na start w wysokości 8000 zł ?? tyle mi mniej więcej brakuje by działaność rozkręcić.
Proszę także o informacje, jakie musze posiadać zabezpieczenia, jakie dokumenty beda przez bank wymagane. jest to mój pierwszy Biznes. Czy to prawda , ze w idea banku, jest kredyt praktycznie bez zadnych zaswiadczen?
Bardzo prosiłbym o porady i wszelkie opinie z góry dziękuje.


Dodaj własną opinie, zadaj pytanie

* = wymagane pole

:

:

:

:


Copyright © 2005-2015 Bankowe-Konta.info
Wszelkie prawa autorskie zastrzeżone. Kopiowanie/rozpowszechnianie artykułów zabronione !